top of page
Et glass til på turné

“Et glass til” er en morsom, rørende, og tankevekkende
historie om vennskap, frihet, kjærlighet - og alkohol.

Sven Nordin, Christian Skolmen, Nader Khademi & Ingar Helge Gimle

Norgesturné i samarbeid med Riksteatret

14. februar til 18. april 2024

90 minutter

Fire av landets fremste skuespillere står på scenen når den nyskrevne teaterversjonen av braksuksessen “Et glass til” spilles på ærverdige Christiania Teater i Oslo.

Lærerne Martin, Tommy, Nikolai og Peter sliter med både motivasjonen, selvtilliten og kontakten med elevene sine. De bestemmer seg derfor for å teste teorien om at mennesket er født med en halv promille for lite i blodet. 

Teorien går ut på at alkohol åpner sinnet for omverdenen og får kreativiteten til å blomstre. Resultatet er oppsiktsvekkende. Både undervisningen og selvtilliten forbedrer seg, og vennene begynner for alvor å kjenne seg levende igjen. I takt med at glassene fylles opplever noen fremgang, mens andre sporer av. Det blir tydelig at alkohol har sine positive sider, men også at den slags dristige forsøk kan ha alvorlige konsekvenser for både jobben og privatlivet. 

Stykket er basert på den Oscarvinnende danske filmen “Druk” som har gjort stor internasjonal suksess, høstet strålende anmeldelser og ikke minst vunnet Oscar-prisen for beste internasjonale film. Christiania Teater er en av de første scenene i verden som får sette opp denne prisbelønte filmen som teaterstykke. I vinter kan publikum se frem til en stor teateropplevelse som tar dem med på en reise gjennom hele følelsesregisteret.

“Vitne til noe historisk bra”

Kulturdrops

“Helt unik teatermagi”

Aftenposten

“96% genialt, 100% levert”

Radio riks

“En forestilling du ikke vil gå glipp av”

Broadway World

ETGLASSTIL__ganeshfoto_7
ETGLASSTIL__ganeshfoto_5
ETGLASSTIL__ganeshfoto_2
ETGLASSTIL__ganeshfoto_3
ETGLASSTIL__ganeshfoto_1
bottom of page