top of page
Jul i Blåfjell på Christiania Teater

Med sitt eventyrlige univers, viktige budskap, og velkjente sanger har “Jul i Blåfjell” blitt en varig juletradisjon for store som små. Etter fjorårets store suksess på Chateau Neuf er det klart for et gledelig gjensyn når blånissene inntar Christiania Teater høsten 2023 i en oppgradert, spektakulær og stjernespekket teaterversjon av NRK-suksessen!

Inger Lise Rypdal, Håvard Lilleheie, Siw Anita Andersen, Anders Hatlo, Anne Marie Ottersen, Trond Teigen, Kevin Haugan og Ane Eikemo

Christiania Teater, Oslo

Spiller fra 14. november

70 minutter u/pause

Blånissene som bor i Blåfjell har mange viktige oppgaver frem til jul. Hver dag må de lage den blå timen, og passe på at fjellet er rent og pent og har det godt. Men i år skjer det uvanlige ting i Blåfjell som snur opp ned på nissenes tradisjonsrike førjulstid.

Ikke bare har nøkkelen til Kvisthulen forsvunnet, men den til vanlig så kloke blånissen Erke gir ikke lenger gode råd. Hvorfor oppfører han seg så merkelig? Ute i fjellheimen skjer det også store forandringer. Noen tømmer søppel i fjellet, og en dag blir himmelen grå istedenfor blå. Hva har skjedd med den ellers så fine førjulstiden? Den modige blånissen Turte klarer ikke styre sin nysgjerrighet for alt som skjer både i og utenfor Blåfjell, og utfordrer blånissenes mange sannheter og leveregler.

Det er et stjernespekket lag som står på scenen når historien fortelles i en trollbindende ny versjon. Her vil publikum bli tatt med inn i den eventyrlige historien som har bergtatt det norske folk i generasjoner. I de forskjellige rollene treffer vi blant andre Inger Lise Rypdal, Håvard Lilleheie, Siw Anita Andersen, Anders Hatlo, Anne Marie Ottersen, Trond Teigen, Kevin Haugan og stjerneskuddet Ane Eikemo som “Turte”. 

Velkommen til Blåfjell fra 14. november på Christiania Teater

 

Forestillingen er satt opp etter tillatelse fra NRK og er
basert på julekalenderen "Jul i Blåfjell, produsert av NRK.

«En perfekt førjulsforestilling»

Nettavisen

Blåfjell__ganeshfoto-2
Blåfjell__ganeshfoto-1
Blåfjell__ganeshfoto-10
419A1531__ganeshfoto
bottom of page